Meer informatie? Bel ons dan op: 0475-21 91 02

Over ons

Even voorstellen: Mijn naam is Jan Geraedts, 36 jaar oud, geboren en getogen in Swalmen.

Reeds vanaf mijn jeugd ben ik in aanraking gekomen met fietsen.
Mijn opa heeft in de vroegere jaren (tot ongeveer 1975) een toonaangevende fietsenzaak gerund aan de Rijksweg in Swalmen.

Daarnaast ben ik vanaf mijn 12e tot mijn 20e levensjaar actief geweest als wedstrijdrijder, zowel op de mountainbike als op de racefiets.

Na mijn opleiding ben ik vanaf mijn 18e ruim 5 jaar werkzaam geweest bij Peter Dahmen Cycling te Swalmen als monteur en verkoper.
Hier heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan.

Het is altijd een droom van me geweest om in de voetsporen van mijn opa te treden en een eigen fietsenzaak op te starten.
Na een lange tijd van voorbereidingen was het op 8 mei 2012 eindelijk zo ver: de deuren van mijn eigen fietsenzaak, aan de Brugstraat in Swalmen konden officieel geopend worden.

Al snel werd de zaak uitgebreid met personeel en zijn we in 2015 gaan verhuizen naar een groter pand aan het Dr.Crasbornplein in Swalmen. De zaak werd groter en groter en de focus ging steeds meer naar de verkoop van fietsen.
Dit was een enorm succes, mensen van ver buiten Swalmen wisten de weg naar onze winkel te vinden en in die jaren hebben we duizenden nieuwe fietsen mogen verkopen.

Het succes van de zaak had echter ook een keerzijde; in 2020 ben ik getroffen door een zware burn-out, en ben ik gaan beseffen dat het werken op deze wijze mij niet meer gelukkig maakte, zeker in combinatie met een gezin met kleine kinderen.

Wat me wél gelukkig maakt, is het sleutelen aan fietsen, onderhoud en reparatie, storingen en defecten verhelpen, etc.

In 2022 heb ik daarom het roer volledig omgegooid. Gestopt met de verkoop van fietsen en zonder personeel verder. Ik wilde weer lekker terug naar het begin, terug naar hoe ik begonnen ben en waar mijn hart ligt, namelijk het sleutelen aan fietsen.

Sinds 2022 richt ik me volledig op onderhoud en reparatie van alle soorten fietsen. Denk hierbij aan stadsfietsen, transportfietsen, E-Bikes, mountainbikes en racefietsen. Door deze specialisatie kan ik me volledig focussen en mijn ambacht zo goed als mogelijk uitvoeren.

Kortom, voor onderhoud en reparatie van alle soorten fietsen sta ik graag voor je klaar!